Theo Dokter

Pianist

The Black Devils begon als een amateuristisch schoolbandje, maar een jaar later was de band al onverslaanbaar voor de concurrentie en werd er elk weekend gespeeld voor bomvolle zalen. Er volgden nog wat personeelswisselingen: drummer Jits Bijpost, slaggitarist George Evers en drummer Piet Schrijver maakten ook deel uit van de band.  Theo is als enige over van de originele bezetting die tot eind 1965 heeft bestaan.

Theo Dokter

Na het uiteenvallen van de Devils richtte Theo zijn eigen formatie The Gonks op die gespecialiseerd was in de nieuwste muziektrend van dat moment: de Rhythm & Blues, met veel repertoire van de Spencer Davis Group en de Small Faces. Daarna werd Theo gevraagd om mee te doen met de populaire kermisband The Rocking Four, waar hij z’n oude maatje Jits Bijpost uit de Black Devils weer tegenkwam. Ook Henk Geels maakte jarenlang deel uit van deze formatie voordat hij z’n muziekbureau begon.

Met de Rocking Four heeft Theo vier jaar lang bij nacht en ontij alle kermissen van West-Friesland afgelopen totdat familiaire verplichtingen hem deden besluiten om er mee te kappen. Bij elke Black Devils reünie was Theo echter van de partij en ook nu zit hij er weer bij.

Theo beschikt over een veelzijdige instrumentbeheersing en zorgt met zijn orgel voor een stabiele muzikale achtergrond. Dat Jerry Lee Lewis, de man van de pumping piano bij hem hoog in het vaandel staat is natuurlijk geen verrassing. Hier volgt ook nog een tip: als je met hem in gesprek raakt, maak het dan niet te lang, want voordat je begrijpt wat er aan de hand is, heeft Theo je al ergens voor of tegen verzekerd……

tech & design: MProgramming